• home
 • video
 • pas verschenen

  Speler redt leven van tegenspeler in Oekraïense topper

  Dinamo-aanvoerder Goesev slikte zijn tong in na een botsing met de doelman.

  Jaba Kankava was dé man van de Oekraïense voetbaltopper Dnjepr-Dinamo Kiev. Maar niet om sportieve reden: de thuisspeler redde het leven van Dinamo-aanvoerder Oleg Goesev, die zijn tong had ingeslikt. Bekijk hieronder de beelden van zijn reddingsactie.

  Toen Goesev bij een diepe bal met zijn hoofd tegen de knie van de Dnjepr-doelman botste, viel hij roerloos neer op de grond.

  Kankava zag dat er iets ernstigs mis was en was er als de kippen bij om Goesev bij te staan. Die leek zijn tong in te slikken en zo te zullen stikken. Kankava maakte met zijn vingers de keel van Goesev onmiddellijk vrij. Meteen daarop verzamelde een pak spelers en dokters rond de onfortuinlijke speler.

  Goesev werd onder luid applaus afgevoerd op een draagbaar. En de fans vergaten ook Kankava niet. Voor wat het sportieve betreft: Dnjepr won met 2-0 en sprong over Kiev naar de tweede plaats.