• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luzon: "Kampioen worden is ons doel, ja"

  Luzon is niet snel onder de indruk.

  Standard-coach Guy Luzon mag met een verlengd contract de play-offs aansnijden. "Niets speciaals", zegt hij daarover bij Sporza. Ook in zijn vooruitblik naar de match van zondag tegen Anderlecht beroept hij zich niet op grootspraak. "Het is nog geen finale." Maar zijn uiteindelijke doel is wel de titel.

  Eerder deze week heeft Guy Luzon zijn contract met twee seizoenen verlengd aan de Maas. "Niets bijzonders", vindt de coach. "Wij zijn professionals." 

  "Zelfs als ik mijn contract niet verlengd had, zou ik me nog 100 procent geven. Ik voel me fantastisch bij Standard en ben erg trots om hier te mogen coachen. Standard past goed bij mijn karakter en mijn kwaliteiten."

  Zondag ontvangt leider Standard Anderlecht op de eerste speeldag van de play-offs. "Noem het nog geen finale, het is de eerste van tien wedstrijden", relativeert coach Guy Luzon de match.

  "Elke wedstrijd wordt belangrijk in de play-offs. Deze wedstrijd staat niet boven de negen andere matchen." Over Anderlecht heeft Luzon het met zijn spelers nauwelijks gehad. "Ik praat vooral over ons team. Daar concentreren we ons op."

  "We moeten altijd ons spel spelen." Pakt Luzon zondag uit met een nieuwigheid in zijn ploeg? "In voetbal is alles mogelijk", lacht hij geheimzinnig.

  Waar wil Luzon eindigen met Standard? Is de titel het doel? "Ja, dat is onze ambitie. Als je nu nog altijd voor de top 3 speelt, ben je bang."