• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Supporters moeten Moyes tijd geven"

  Fellaini: "Moyes is de belangrijkste persoon in mijn carrière."

  Marouane Fellaini kan het duidelijk goed vinden met David Moyes, zijn coach bij Manchester United. De Rode Duivel ruilde net als Moyes afgelopen zomer Everton voor ManU, maar die wissel draait voorlopig voor geen van beiden uit op een succesverhaal. Toch blijft Fellaini Moyes steunen.

  David Moyes plukte in 2008 als Everton-coach Fellaini weg bij Standard. Na vijf jaar maakte het duo de voorbije zomer de overstap naar Manchester United. Moyes moest er in de voetsporen treden van Sir Alex Ferguson, maar de haring wil tot nu toe maar niet braden. United staat op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League.

  In een interview met Sky Sports neemt Fellaini het op voor zijn trainer. "Hij kan goed omgaan met de druk dankzij z'n sterke karakter", vertelt Fellaini. "Maar Ferguson opvolgen is een moeilijke zaak. De supporters moeten hem tijd geven. Als hij die tijd krijgt, zal hij een goede manager zijn voor Manchester United."

  Fellaini noemt Moyes "de belangrijkste persoon" in zijn carrière. "Ik kan geen slecht woord over hem vertellen omdat hij zoveel voor mij gedaan heeft", klinkt het. "Ik kan hem alleen maar bedanken door hem terug te betalen bij United."