• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern-voorzitter Hoeness moet de cel in

  Uli Hoeness kijkt sip in de rechtbank van München.

  Bayern-voorzitter Uli Hoeness is schuldig bevonden aan grootschalige belastingfraude. De 62-jarige oud-voetballer is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Via een geheime Zwitserse bankrekening heeft Hoeness in totaal voor 27,2 miljoen euro gefraudeerd.

  De openbare aanklager had een celstraf van 5,5 jaar geëist. De verdediging vroeg een voorwaardelijke straf.

  De advocaat van Uli Hoeness heeft al laten weten dat hij in beroep zal gaan. "Wij zullen deze uitspraak uiteraard aanvechten met alle middelen die ons ter beschikking staan", zei de man.

  Hoeness hoeft voorlopig niet naar de cel. De affaire staat los van Bayern München, de Duitse kampioen en titelverdediger in de Champions League.

  Succesvolle speler, worstenfabrikant en voorzitter

  Uli Hoeness is een machtig man in de Duitse voetbalwereld. Als Bayern-speler won hij in de jaren 70 onder meer drie landstitels en de Duitse beker. Als international stak hij in 1974 de Wereldbeker in de lucht. In 1972 had Hoeness het EK al gewonnen met West-Duitsland.

  Na een succesvolle spelerscarrière werkte Hoeness, eigenaar van een grote worstenfabriek, zich naar de top van het voetbal. Onder het bewind van Hoeness werd Bayern München een van de grootste clubs ter wereld. Met Hoeness als manager/voorzitter won FC Bayern 18 landstitels, 11 bekers, 1 UEFA-beker en twee keer de Champions League.