• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Proto en Vertonghen zijn faire spelers

  "Niets aan de hand", maakt Proto duidelijk na een botsing met Ruytinx.

  In Duitsland krijgt Aaron Hunt alle lof voor zijn eerlijkheid. In onze voetbalcompetitie was Anderlecht-doelman Silvio Proto oprecht tegen de scheidsrechter. En Jan Vertonghen zette lang geleden met Jong Ajax de deur open voor een tegengoal.

  Proto naait Ruytinx geen tweede kaart aan

  In OHL-Anderlecht (1-0) jaagt Bjorn Ruytinx Silvio Proto op. De aanvaller en de doelman vallen. De scheidsrechter twijfelt aan een tweede gele kaart voor Ruytinx. Proto maakt de man snel duidelijk dat er niets aan de hand was. "Dat apprecieer ik. Proto is een toffe kerel", reageert OHL-cultheld Bjorn Ruytinx in Extra Time.

  Vertonghen en Jong Ajax laten Cambuur tegenscoren

  Bijna tien jaar geleden wil Jan Vertonghen de bal terugschieten naar de keeper van Cambuur. De bal belandt pardoes in het doel. Jong Ajax excuseert zich en laat Cambuur tegenscoren in het bekerduel. Al gaat dat niet vanzelf...

  Later in Studio 1 bekent Vertonghen dat hij met opzet de bal in doel heeft getrapt. "Ik ga scoren, ik ga scoren", zei ik. "Toen die bal er in vloog dacht ik wel: wat heb ik nu weer gedaan?"

  Deen mist met opzet een penalty

  In 2003 spelen Denemarken en Iran in Hongkong vriendschappelijk tegen elkaar. Omdat iemand in het publiek op een fluitje blaast, denkt een speler van Iran dat er voor de rust is gefloten en neemt hij de bal, in het strafschopgebied, in zijn handen. De ref geeft een penalty, maar de Deense bondscoach Morten Olsen gebiedt Morten Wieghorst om die naast te trappen. Denemarken verloor de match met 1-0.

  Di Canio wil niet scoren na blessure van doelman

  In 2001 krijgt Paolo Di Canio, die normaal gezien vooral bekendstaat als harde jongen, de FIFA Fair Play Award. In de match op Everton vangt de Italiaan van West Ham een hoge voorzet met zijn handen, nadat de doelman van Everton geblesseerd was blijven liggen.

  Vainqueur schiet vrije trap buiten

  Vorig jaar in de play-offs gaat Standard-aanvaller Imoh Ezekiel in duel met Zulte Waregem-verdediger Bruno Godeau. Standard krijgt een onterechte vrije trap. William Vainqueur zet zich achter de bal en beslist om buiten te trappen.

  Klose geeft toe dat hij hands maakte bij goal

  Lazio-spits Miroslav Klose scoort in de topper tegen Napoli de 0-1 met zijn hand. De scheidsrechter heeft het niet gezien en zijn ploegmaats komen de Duitser al feliciteren. Maar Klose heeft berouw en biecht bij de ref op dat hij hands maakte. Van de Duitse voetbalbond kreeg hij voor deze actie een fairplaytrofee.