• home
 • video
 • pas verschenen

  Gooit Duchâtelet failliete Bari reddingsboei toe?

  Duchâtelet liet eerder al uitschijnen geïnteresseerd te zijn in Bari.

  De Italiaanse tweedeklasser AS Bari is vandaag door een rechter in de Zuid-Italiaanse stad officieel failliet verklaard. Twee curatoren gaan nu op zoek naar een overnemer. Onder meer Standard-voorzitter Roland Duchâtelet is in beeld om de ploeg over te nemen.

  AS Bari werd in 1908 opgericht en geldt als een van de meest traditierijke clubs in Italië. De voorbije 37 jaar was de club in handen van de familie Matarrese.

  De huidige schuldenberg van Bari, dat in de Serie B tegen de degradatie kampt, zou zo'n 30 miljoen euro bedragen. Bari moest deze competitie al met -3 starten voor zijn rol in het vermeende omkoopschandaal waar ook doelman Jean-François Gillet (foto) bij betrokken was.

  Als Bari zich redt en de club vindt een overnemer, dan kan het volgend seizoen weer in de Italiaanse tweede klasse starten. Naast de Belgen Jean-François Gillet en Tony Sergeant speelden ook de Italianen Antonio Cassano, Gianlucca Zambrotta en Marco di Vaio voor Bari.