• home
 • video
 • pas verschenen

  Verontwaardigde renners zetten boete op Twitter

  Lodewyck moet de combi in voor het pv.

  Klaas Lodewyck en Marcus Burghardt waren verbolgen over een boete die ze deze middag kregen. "55 euro omdat we op de rijbaan fietsten. We weken uit voor een auto die van zijn oprit kwam." Ze ventileerden hun frustratie op Twitter.

  Raken de renners het noorden kwijt? In de koers mogen ze niet meer op het fietspad rijden, maar tijdens trainingen geldt dat natuurlijk niet.

  In Kuurne-Brussel-Kuurne had een kopgroep uit de koers gezet kunnen worden. Enkele dagen later maakten BMC-renners Klaas Lodewyck (kleine foto) en Marcus Burghardt de keerzijde van de medaille mee.

  "Auto's mogen ons van de weg rijden, maar wij krijgen een boete", twitterde Lodewyck, die van de politie 55 euro boete kreeg omdat hij op de weg trainde. "We reden 20 meter op de rijbaan omdat een auto van zijn oprit kwam", gaf Lodewyck nog mee.

  Marcus Burghardt viel ook in "de prijzen". "Dit is de eerste keer dat ik tijdens een training een boete moet betalen. Ik betwijfel wel of het een goed idee is om met mijn tijdritfiets tegen 45 km/u op het fietspad te rijden."