• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James jaagt 61 punten door het net

  LeBron James met zijn indrukwekkende masker.

  LeBron James was afgelopen nacht niet af te stoppen in de NBA. Tegen Charlotte gooide de ster van Miami liefst 61 punten door de ring, een persoonlijk record. Miami won de wedstrijd met 124-107. "Als LeBron en ik samen goed zijn voor 64 punten, wordt het een mooie nacht", grapte ploegmaat Shane Battier.

  LeBron James speelt de jongste wedstrijden met een masker om zijn gebroken neus te beschermen, maar dat remt hem dus niet af, integendeel. Zijn cijfers tegen Charlotte waren indrukwekkend: hij shotte 24 op 33, maakte in het derde quarter alleen 25 punten en zijn eerste acht driepunters gingen er alle acht in.

  Met 61 punten verbeterde James niet alleen zijn eigen record (56), maar speelde hij ook het clubrecord van Glenn Rice van de tabellen. Die was in 1995 goed voor 56 punten in één wedstrijd.

  Het record van dit seizoen blijft wel in handen van Carmelo Anthony. De forward van de New York Knicks was in januari, ook tegen Charlotte, goed voor 62 punten. Dat een speler 60 of meer punten maakt in één wedstrijd is zeldzaam, maar niet heel uitzonderlijk. Tot nu toe gebeurde het 64 keer in de geschiedenis van de NBA.

  De legendarische Wilt Chamberlain (foto) is in zijn eentje goed voor de helft van dat aantal: hij maakte in zijn carrière 32 keer 60 punten of meer. Chamberlain is ook absoluut recordhouder met 100 punten in één wedstrijd. Tweede in het lijstje is Kobe Bryant met 81 punten.