• home
 • video
 • pas verschenen

  Saive: "Als ik kan, wil ik naar Rio"

  Voor Saive is het al zijn 25e titel.

  Jean-Michel Saive heeft zich al voor de 25e keer tot Belgisch kampioen tafeltennis gekroond. De 44-jarige Saive haalde het in de finale tegen Benjamin Rogiers met 4-1. De setstanden waren 10-12, 11-6, 11-7, 11-3 en 11-7.

  Op weg naar de finale had Jean-Michel Saive in de kwartfinales zijn jongere broer Philippe uitgeschakeld. Opvallend: Philippe Saive, die ook organisator van het BK is, speelde voor het eerst in acht jaar nog eens op een BK.

  Philippe Saive: "Toen Jean-Michel van nummer één naar nummer vier zakte op de wereldranglijst dachten we dat zijn carrière voorbij was. We zijn nu twintig jaar verder."

  "Jean-Michel heeft een topcarrière gehad. Hij is overladen met superlatieven en brak tal van records. Toch blijft hij top. Hij haat het om te verliezen. De concurrentie in België moet gewoon wachten tot hij stopt."

  Jean-Michel zelf heeft nog een contract voor twee jaar. "Ik ga nu nog geen boude uitspraken doen, maar  als ik een kans krijg om nog naar de Olympische Spelen in Rio te gaan, wil ik die kans zeker grijpen", zegt de Belgische kampioen.

  "Ik merk dat op sommige momenten mijn lichaam niet meer mee wil, en op andere momenten is het mentaal dan weer moeilijk. Ik moet gewoon geduld hebben." Jean-Michel Saive is nu ook technisch directeur van de Waalse tafeltennisfederatie. "Europees doet de nieuwe generatie het niet slecht, maar een internationale topper hebben we voorlopig niet."

  Bij de vrouwen was titelverdedigster Nathalie Marchetti de beste. Ze haalde het in de finale met 4-2 van Eline Loyen.