• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse voetbalbond klaagt Newcastle-coach aan

  Het incident tussen Meyler en Pardew krijgt nog een flink staartje.

  Newcastle-coach Alan Pardew moet een fikse straf vrezen van de Engelse voetbalbond. De coach ging zaterdag zijn boekje te buiten door een kopstoot uit te delen aan een speler van Hull City. Eerder kreeg hij al een stevige boete van zijn eigen club.

  Newcastle leek zaterdag zonder al te grote problemen op weg naar een zege bij Hull City, maar bij coach Alan Pardew ging in de 73e minuut het licht uit. Toen Hull-speler Meyler een bal kwam halen die buiten het veld lag, gaf hij Pardew een duw. Maar toen Meyler terugliep voor de inworp, trakteerde Pardew hem op een kopstoot.

  De scheidsrechter stuurde hem naar de tribunes en Pardew kreeg ook een boete van 120.000 euro van zijn club. Maar daar blijft het niet bij. De Engelse voetbalbond FA heeft hem officieel aangeklaagd.

  "Pardew was in de 73e minuut betrokken bij een incident met een Hull-speler, wat leidde tot ongepast gedrag", luidt de argumentatie. "Door het ernstige gewelddadige en/of agressieve gedrag, is deze zaak aangeduid als "niet-standaard"."  Dat betekent dat er geen precedent is, waardoor het aantal sancties nog kan toenemen.