• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Junior mag kiezen, wordt het Anderlecht"

  Charly Musonda junior in de jeugd van Anderlecht.

  In 2012 verlieten de voetballende broers Musonda Anderlecht voor Chelsea. Charly Junior, het grootste talent, is intussen 17. Vader Charly Musonda, ook ex-Anderlecht, verwacht dat zijn zoon volgend seizoen uitgeleend zal worden.

  "De enige weg om door te dringen tot het eerste elftal van Chelsea is jezelf in de kijker spelen bij een andere club. Zoals Lukaku nu doet, dat is de enige juiste manier. Voor Charly Junior is dit het ideale moment om die sprong te wagen", zegt Musonda senior in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

  "Ik las al dat Francky Dury geïnteresseerd is in Charly Junior. Wij geven de voorkeur aan de Belgische competitie, want hij kent het voetbal en het leven van hier. Dury heeft ook knap werk verricht met Thorgan Hazard, maar als Junior zelf mag kiezen, wordt het Anderlecht."

  "Anderlecht is nog altijd de club van zijn hart. Voor hem zou het een droom zijn om terug te keren, al is het maar voor een huurperiode. Maar wij beslissen niet alleen. Chelsea heeft het laatste woord."

  "Tussen ons en Anderlecht is helemaal niks gebroken. Anderlecht was heel ontgoocheld toen we vertrokken en dat begrijp ik ook. Zelf was ik nog meer ontgoocheld dan zij, het vertrek deed mij pijn."

  "Maar ik wou gewoon de allerbeste opleiding voor mijn zonen. Anderlecht heeft een goede jeugdacademie, maar Chelsea is nog een stapje hoger, intensiever en professioneler. De opleiding is er perfect. Geld? Dan waren we beter in België gebleven, want Anderlecht bood meer dan Chelsea."