• home
 • video
 • pas verschenen

  Leysen: "Prestatie Van den Broeck geeft vertrouwen"

  Jurgen Van den Broeck probeert na zijn knieblessure zijn beste klimmersbenen terug te vinden in de Ronde van Oman. In de lastige rit van vandaag eindigde Van den Broeck netjes in de eerste grote groep. "Dit is goed voor het vertrouwen", stelt Lotto-Belisol-ploegleider Bart Leysen.

  Na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk vorig jaar, lijkt Jurgen Van den Broeck weer naar zijn beste vorm te groeien. In de eerste bergrit in de Ronde van Oman eindigde hij 20e, in het gezelschap van alle toppers. "Hij kon zich vandaag goed handhaven", vertelt Bart Leysen, ploegleider bij Lotto-Belisol, aan Sporza.

  "Dit is goed voor het moreel. Op Valverde en Contador na zijn hier toch bijna alle toppers aanwezig. Dit is een goeie maatstaf, al bouwt Jurgen op richting Tirreno-Adriatico."

  "Het belangrijkste is om met een goed gevoel naar huis te gaan. Maar een goede eindnotering zou ook mooi meegenomen zijn."

  Van den Broeck lijkt in Oman zijn knieproblemen dus achter zich te laten. "Hij doet nog elke avond oefeningen, maar klaagt niet meer", besluit Leysen.