• home
 • video
 • pas verschenen

  Blommaert: "Paarrijden voor Duitsland op OS 2018"

  "Het is veel leuker met z'n tweeën schaatsen, omdat je alles kunt delen."

  De Winterspelen in Sotsji kwamen nog te vroeg voor Belgisch paarrijder Ruben Blommaert en zijn Duitse schaatspartner, maar in Pyeongchang wilt het schaatsduo van de partij zijn voor Duitsland. "We dromen van de Spelen in 2018", klinkt het.

  Ruben Blommaert (foto) en zijn Duitse danspartner Annabelle Prölss zijn door het Duits Olympisch Comité uitgenodigd om op een cruiseschip in Sotsji hun olympische droom kracht bij te zetten. Het schaatspaar traint er drie keer per dag boven op het dek.

  Omdat Annabelle (14) een maand te jong is, mocht het jonge duo niet deelnemen aan het olympische toernooi. "Wij werden vorig jaar Duits kampioen en haalden elke wedstrijd de olympische norm, maar Annabelle is nog te jong. Ik heb ook mijn Duitse paspoort nog niet gekregen, dus zal het voor binnen vier jaar zijn", zegt Blommaert.

  De 21-jarige Blommaert begon als soloschaatser, maar kwam de afgelopen jaren vooral in actie als paarrijder. "Op het einde van mijn solocarrière had ik te veel last van stress en druk. Het is veel leuker met z'n tweeën, omdat je alles kunt delen."

  Blommaert schaatst voor Duitsland omdat er in België enkel soloschaatsers zijn. "In Duitsland zijn er veel sterke paarrijders en uitstekende ijsbanen. Het is de beste keuze voor mij."

  Ondanks een leeftijdsverschil van zeven jaar klikt het uitstekend tussen de twee schaatsers. "We zijn een beetje als broer en zus. Net zoals bij andere paarrijders hebben we al eens een slechte training, maar dat valt wel mee."

  Deze stage moet hen op weg helpen naar de Winterspelen in Pyeongchang. "Het is onze droom om er in 2018 bij te zijn", zegt Annabelle.

  "We hebben in Sotsji onze concurrenten aan het werk gezien. Het was een leerrijke ervaring waar we mee aan de slag kunnen voor de volgende Winterspelen", besluit Blommaert.