• home
 • video
 • pas verschenen

  Freestyleskiester Aerts (37) grijpt naast olympische finale

  Katrien Aerts strandt op 16,20 punten van de top 12.

  Katrien Aerts heeft de finale niet gehaald in de halfpipe. De 37-jarige freestyleskiester voerde haar run niet tot in de puntjes uit op de Spelen. Met een score van 54,40 punten eindigde Aerts als 17e op 23 deelneemsters in de kwalificaties. De top 12 stootte door.

  Katrien Aerts had alles opzijgezet in haar leven om aan de Spelen te kunnen deelnemen. Op haar 37e maakte de freestyleskiester haar olympisch debuut.

  Het niveau lag hoog. Om de kwalificaties te overleven, moest Aerts haar run foutloos afleggen en dat lukte niet.

  In run 1 miste Aerts een landing, waardoor ze snelheid verloor en geen hoogtes meer maakte. Ze skiede de halfpipe op techniek uit. De jury gaf haar 51,40 punten, goed voor de 15e plaats in de tussenstand.

  De tweede run verliep beter, maar Aerts had opnieuw moeite met de hoogte. Ze landde haar run wel en stak haar handen in de lucht. Voor de jury was de tweede poging van Aerts maar 54,40 punten waard, te weinig voor de top 12 die de allereerste olympische finale in de halfpipe springt.

  Aerts strandde op de 17e plaats, op 16,20 punten van de finale. De Française Marie Martinod sprong de beste run in de kwalificaties, goed voor 88,40 punten.