• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona is officieel beschuldigd voor transfer Neymar

  Neymar kwam afgelopen zomer over van de Brazilianse ploeg Santos.

  Barcelona is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor fiscale fraude bij de transfer van Neymar. De club heeft volgens de aanklager veel meer betaald voor de Braziliaanse aanvaller dan de 57 miljoen euro die officieel is gecommuniceerd.

  "Er zijn genoeg aanwijzingen om het onderzoek naar mogelijke belastingontduiking van Barcelona voort te zetten", zegt onderzoeksrechter Pablo Ruz, die daarmee de vraag van de openbare aanklager inwilligt.

  Volgens de aanklager heeft Barcelona bij de transfer van Neymar 38 miljoen euro niet aangegeven aan de fiscus. Daarbij zou voor 9,1 miljoen euro belastingen zijn ontdoken. De clubleiding ontkent die beschuldiging en wil zich verdedigen voor de rechter.

  Vier weken geleden besliste Sandro Rossel zijn functie als voorzitter van Barcelona neer te leggen nadat, op verzoek van een Catalaanse socio, een officieel onderzoek werd geopend naar de transfer van Neymar.