• home
 • video
 • pas verschenen

  Noorse vrouwen sprinten naar langlaufgoud

  Marit Bjørgen en Ingvild Flugstad Østberg vieren hun gouden medaille.

  Marit Bjørgen heeft haar tweede gouden medaille veroverd in Sotsji. De 33-jarige Noorse langlaufster won met Ingvild Flugstad Østberg de teamsprint op de Olympische Spelen. Finland liep naar zilver, de Zweedse vrouwen klopten Duitsland in de strijd om brons.

  In de teamsprint moeten duo's zes rondjes afleggen in de klassieke stijl (ski's naast mekaar). De langlaufsters wisselen mekaar elk rondje af.

  Een rondje mochten de Finnen op kop lopen, daarna nam Noorwegen over. Toplanglaufster Marit Bjørgen sloeg de kloof. Na de skiatlon schrijft ze ook de teamsprint op haar naam in Sotsji. In haar olympische prijzenkast hangen nu vijf gouden, drie zilveren en een bronzen olympische medaille.

  Finland was tevreden met zilver. In de sprint om het brons was de Zweedse langlaufster Stina Nilsson sneller dan Denise Herrmann uit Duitsland.