• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert hervat competitie in Ruta del Sol

  Vanendert heeft ritme nodig om klaar te zijn voor de Waalse klassiekers.

  Jelle Vanendert start morgen in de Ruta del Sol. Hij maakt er zijn wederoptreden na een maand inactiviteit. Begin januari brak hij zijn elleboog in de Tour de San Luis. Voor de ronderenner van Lotto-Belisol is het belangrijk om ritme op te doen met het oog op de Waalse klassiekers.

  Medisch mag Vanendert dan wel groen licht gekregen hebben, optimaal is zijn situatie toch nog niet. "Ik voel het gewricht nog heel goed, maar ik heb geen tijd te verliezen. De periode van de Waalse klassiekers is nog wel twee maanden, maar er mag niks meer fout lopen", zegt Vanendert in Het Nieuwsblad.

  Vanendert moet zich medisch wel behelpen. "Ik probeer nu te rijden met een ingepakte elleboog. Als me dat lukt, is er nog niets verloren. Mijn voorbereiding bestaat na de Ruta del Sol nog uit Parijs-Nice, Milaan-Sanremo en de Ronde van het Baskenland", besluit hij.

  Lotto-Belisol doet buiten Vanendert onder anderen beroep op Maxime Monfort, die tot vorig jaar nog ploegmaat van Andy Schleck was. Kevin Seeldraeyers moet in Spanje de speerpunt van de ploeg Wanty-Groupe Gobert worden.

  De Ruta del Sol is vooral een wedstrijd voor berggeiten. In drie van de vijf etappes moet stevig geklommen worden. Alejandro Valverde won de koers al twee keer op een rij. Toppers als Bardley Wiggins en Bauke Mollema zullen hem het vuur aan de schenen leggen.