• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen moet zijn bouwplannen uitstellen

  Zo moet het KVM-stadion er in de toekomst gaan uitzien.

  KV Mechelen moet zijn verbouwingsplannen nog even in de koelkast steken. De club moet eerst een milieueffectenrapport (MER) laten opmaken. KVM had gehoopt dat het zonder zo'n MER aan de verbouwingen zou kunnen beginnen.

  KV Mechelen had bij het indienen van zijn bouwaanvraag een ontheffing van het MER gevraagd, omdat de twee nieuwe tribunes op dezelfde plaats komen als waar ze nu staan. In december kreeg KVM al te horen dat het verzoek tot MER-ontheffing niet ingewilligd zou worden. Ook in beroep gaat de Vlaamse overheid niet akkoord.

  Dat betekent dat KV Mechelen komende zomer nog niet kan beginnen met de verbouwingen, want de club moet nu eerst een MER opstellen. Afhankelijk van de timing voor de opmaak en de goedkeuring ervan zal de komende maanden een nieuwe planning worden opgesteld.