• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nainggolan: "Bij Roma meer kans op het WK"

  Radja Nainggolan in actie bij zijn nieuwe club.

  Radja Nainggolan is vrijdag officieel voorgesteld als speler van AS Roma. "Roma was de beste keuze voor mij", vertelt de Rode Duivel, die in de Italiaanse hoofdstad zijn plaats in de WK-selectie hoopt veilig te stellen.

  Een honderdtal Roma-fans was dinsdagavond opgedaagd op de luchthaven van Rome om Radja Nainggolan te verwelkomen. "Dat had ik niet verwacht. Ik wilde gewoon rustig naar mijn hotel gaan. Het was een warm welkom. Zoiets maakte ik nog niet vaak mee," vertelt Nainggolan.

  "De interesse van AS Roma was al een tijdje concreet. Ook voorbije zomer was een transfer al dichtbij, maar toen hield Cagliari het been stijf. Er waren ook andere clubs geïnteresseerd, maar het project van Roma sprak me het meest aan. Dit was de beste keuze voor mij."

  "Ik weet dat de concurrentie hier bijzonder zwaar is, maar ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten. Ik ben een vechter en ik zal er alles aan doen om het de trainer lastig te maken. Bij mijn vorige clubs speelde ik altijd en dat ben ik hier ook van plan. Ik kan de ploeg op verschillende posities helpen."

  "Ik wil hier slagen. Ik mik zo hoog mogelijk. We hebben een sterk team dat graag een prijs wil pakken. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen. Roma heeft veel geïnvesteerd in mij en ik wil de club graag terugbetalen op het veld."

  "Het WK? Het belangrijkste is wat er op het veld gebeurt. Ik speel nu bij een grote club en daardoor zal ik ook meer in aanmerking komen voor de Rode Duivels. Iedereen droomt van het WK. Als ik het goed doe bij Roma, maak ik zeker kans."

  "Ik voel me in elk geval onmiddellijk goed hier. Ik moet iedereen nog wat leren kennen, maar het is een leuke spelersgroep. Ik hoop dat ik hier nog sterker kan worden. De titel? We mogen niet veel steken meer laten vallen, maar we moeten er wel in blijven geloven."