• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roma verwelkomt Radja Nainggolan

  Nainggolan tekent zijn contract bij AS Roma

  Radja Nainggolan heeft zijn droomtransfer beet. De Rode Duivel heeft zopas zijn handtekening gezet bij AS Roma. De komst van de 25-jarige middenvelder plezierde de Romeinse supporters al op de luchthaven.

  Radja Nainggolan speelde sinds 2010 bij Cagliari, waarmee hij zondag nog in actie kwam. De Belg met Indonesische roots stond al een tijdje op de verlanglijstjes van grotere Italiaanse ploegen en nu mag hij overstappen naar Roma.

  De transfer heeft wel enkele bijzondere details. Zo communiceerde Roma dat het Nainggolan voor 3 miljoen euro leent tot het einde van het seizoen.

  En daarna kan Roma de optie lichten om hem voor 6 miljoen extra definitief voor 50% over te nemen. Dat betekent dat als Roma hem later nog wil doorverkopen, Cagliari de helft van die transfersom nog zal incasseren.

  Zo'n constructie komt wel vaker voor bij Italiaanse ploegen. Nainggolan, viervoudig Rode Duivel, heeft alvast zelf een akkoord met Roma tot juni 2018 ondertekend.

  Nainggolan begroette ook al de andere Roma-spelers die op de club aanwezig waren. "Dit is de transfer die ik echt wilde", zei hij op zijn eerste dag bij de tweede in de Italiaanse stand.

  Populair op luchthaven

  Nainggolan werd trouwens op een heel warm welkom getrakteerd op de luchthaven van Rome. Zodra hij in beeld van de fans kwam werd hij, nochtans begeleid door veiligheidsmensen, omstuwd door de fans.

  Hij kreeg een Roma-sjaal om zijn nek en moest zo proberen zich door de massa te wurmen.Daarna trok hij naar zijn nieuwe club om zijn transfer af te ronden en zijn contract te tekenen.