• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Vantornout vroeg géén aanpassing BK-omloop"

  Klaas Vantornout maakt zich niet populair, dixit Sven Nys.

  Klaas Vantornout heeft geprobeerd om het BK-parcours van zondag in Waregem te laten aanpassen. Maar de Belgische kampioen van Sunweb-Napoleon Games kreeg nul op het rekest. Met dat nieuws pakte Gazet van Antwerpen uit. "Een schaamteloze demarche" noemde commentator Michel Wuyts het. "Roddeljournalistiek", reageert Vantornouts teammanager Jurgen Mettepenningen.

  Klaas Vantornout gaf woensdag ziek op in Baal en trok naar de warmte in Spanje. Maar niet voor donderdag nog even langs te gaan in Waregem. Volgens Gazet van Antwerpen had hij daar een opvallend verzoek voor de parcoursbouwer: of de balken in plaats van voor de bocht niet na de bocht gelegd konden worden.

  Vantornout heeft het niet zo voor balken en na de bocht zou iedereen er te voet over moeten. Ploegleider Mario De Clercq steunde de eis - volgens Gazet van Antwerpen werd er zelfs met geld gezwaaid - maar beide mannen kwamen van een kale reis thuis.

  Opvallend: ook vorig jaar probeerden Vantornout en zijn team om de BK-omloop in Mol te veranderen. Ze wilden een lange zandstrook eruit. Maar ook toen bleef het parcours gehandhaafd.

  Het manoeuvre van Vantornout kwam al snel Sven Nys en Niels Albert ter ore. Die lachten er eens smakelijk om, maar konden het maar matig appreciëren: "Humor van de bovenste plank", zegt Nys in Gazet van Antwerpen. "Ik schrok niet eens toen ik het hoorde. Ik geef het je op een briefje: met zulke zaken maak je je niet populair."

  Ook Albert begrijpt Sunweb-Napoleon Games niet: "Je kunt als renner tips geven aan een parcoursbouwer. Als het om de veiligheid gaat, of om het spektakel te verhogen. Maar ingrijpen met je eigen gewin voor ogen, dat doe je niet."

  Mettepenningen: "Roddeljournalistiek"

  Teammanager Jurgen Mettepenningen is in alle staten: "Dit is pure roddeljournalisiek", reageert hij aan Sporza. "Ik heb me bij Klaas en Mario geïnformeerd én bij bondsvoorzitter Tom Van Damme. Die beweert ook dat zijn woorden verdraaid zijn. Jammer dat men mijn team op die manier probeert te besmeuren."

  Van Damme: "Zenuwachtigheid richting BK"

  Tom Van Damme klonk in Gazet van Antwerpen hard voor Sunweb-Napoleon Games. "Maar ik heb het team nooit "belachelijk" genoemd", zegt de bondsvoorzitter aan Sporza.

  "Ik ben opgebeld door de media en heb gezegd dat elke parcourswijziging moet goedgekeurd worden via de bond. Ik wou niet dat er weer zo'n toestanden als vorig jaar naar voren zouden worden gebracht."

  "Ik zei wel dat áls het verhaal waar was dat Vantornout dit zou geprobeerd hebben, dit zou getuigen van platte koopmansgeest, wat ik ten zeerste afkeur."

  Bekijk het parcours in Waregem