• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings wordt zevende in B-reeks 1.000 meter

  Swings kon nog niet overtuigen in Berlijn.

  Bart Swings heeft op de de Wereldbeker in Berlijn "redelijk geschaatst" op de 1.000 meter. Hij nam deel in de B-groep en eindigde daarin zevende. Swings komt vandaag niet meer in actie, want de Belgen hebben verstek laten gaan voor de ploegenachtervolging.

  Vrijdag was Swings nog teleurgesteld na zijn twaalfde plaats op de 1.500 meter, het nummer waar hij zijn zinnen op had gezet. Op de 1.000 meter kon hij ook geen knalprestatie leveren met een zevende plaats in de B-reeks.

  Swings schaatste naar 1'11"61. Ruim anderhalve seconde trager dan zijn Belgisch record op die afstand en op 1'73" van B-reeks-winnaar Thomas Krol uit Nederland. In de A-groep won de Koreaan Ta-Bum Mo in 1'09"50.

  "Een redelijke race", oordeelde zijn coach en manager Bart Veldkamp. "Beter dan gisteren", vond Swings ook zelf.

  Swings, in volle voorbereiding op Sotsji, kon de ploegenachtervolging schrappen. Ferre Spruyt heeft een enkelblessure en daardoor kunnen de Belgen niet starten. Zondag sluit Swings zijn WB-manche af met de vijf kilometer.