• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Capello: "België is één van de besten van Europa"

  Capello: "Dit wordt geen gemakkelijke groep."

  De tegenstanders van België tijdens de groepsfase op het WK schuiven na de loting de favorietenrol in Groep H door naar de Rode Duivels. "België domineerde de kwalificaties, het is groepsfavoriet", zegt de bondscoach van Algerije.

  Fabio Capello (bondscoach Rusland):

  "Dit is geen slechte loting. We konden in veel zwaardere poules terechtgekomen zijn", reageer Fabio Capello op de loting van Rusland. "Kijk maar naar groepen B en G. Iedereen vreesde België, dus zij zijn favoriet. Het is één van de beste ploegen van Europa."

  "Maar wie denkt dat dit een makkelijke groep wordt, is verkeerd. Het kan lastig worden. Gelukkig spelen we wel in het zuiden en niet in het noorden van Brazilië, waar het erg warm en vochtig is. Daar is het moeilijk om te recupereren", besluit de Italiaanse bondscoach van Rusland.

  Vahid Halilhodzic (bondscoach Algerije):

  "België is in mijn ogen groepsfavoriet, zij spelen al jaren samen. Het heeft een redelijk indrukwekkend team dat de kwalificaties domineerde. Dit elftal kan heel ver geraken", spaart Halilhodzic de lof voor België niet. "Maar wij gaan ook niet als toeristen naar Brazilië. We willen Algerije van zijn beste kant laten zien."

  Jun Han Jin (bestuurslid Zuid-Koreaanse voetbalbond):

  "België is een sterk team. Ik hoor dat iedereen zegt dat Groep H een makkelijke groep is, maar de coach waarschuwde al voor groep H. Het komt erop aan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden."