• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Club Brugge overschrijdt een grens"

  Filip Joos: "Boucaut kan zondag onmogelijk nog normaal fluiten."

  Een column van voetbalcommentator Filip Joos doet stof opwaaien. "Club Brugge stookt de boel met voorbedachten rade op", schrijft hij in een opiniestuk voor De Morgen. Hij roept in dat opiniestuk de scheidsrechters in eerste klasse op om te staken.

  Zondag fluit scheidsrechter Alexandre Boucaut de topper tussen Standard en Club Brugge. Het laatste team haalt op zijn website uit naar de ref. Dat is Filip Joos in het verkeerde keelgat geschoten.

  "Ik vind het echt intriest en gevaarlijk. Club Brugge overschrijdt een grens", legt de voetbalcommentator uit in een reactie.

  "Ik begrijp niet waarom ze een scheidsrechter nog voor de wedstrijd al in diskrediet brengen. Is dat een verdeel-en-heers-tactiek?"

  "Iedereen weet dat Standard-Club Brugge een moeilijke wedstrijd is voor een scheidsrechter. De gemoederen zullen al verhit zijn. Er staat veel op het spel: het gaat om punten, om de leidersplaats en voor Michel Preud'homme is het zijn terugkeer naar Luik."

  "Ik vind het een onbegrijpelijke actie om een scheidsrechter zo onder druk te zetten. Hij zal die match onmogelijk nog goed kunnen fluiten. Want naar wie gaan we zondag kijken? Naar Boucaut. Jammer genoeg wordt hij de hoofdrolspeler in Standard-Club Brugge."

  "Een verontschuldiging is op z'n plaats"

  "Na een match kan ik begrijpen dat je stoom moet aflaten als trainer of speler. En dan heb je het soms over de scheidsrechter", gaat Filip Joos voort.

  "Ik keur dat niet goed, maar ik heb me daar in mijn voetbalcarrière ook aan bezondigd. Ik durfde mezelf ook te verliezen in het heetst van de strijd."

  "Vóór een wedstrijd doe je dat niet. Dan ga je een stap te ver. Dat vind ik ongezien. Ik begrijp dat ook niet van Club Brugge. Hopelijk hebben ze hun fout nu ingezien."

  "Ik ga Club Brugge daar niet eeuwig voor brandmerken. Iedereen verdient een tweede kans, maar een verontschuldiging is wel op z'n plaats."

  Filip Joos verzorgt vanavond het commentaar in de Europa League-match tussen Rapid Wenen en Racing Genk in Sporza op Canvas. Volg de wedstrijd hier op de voet.