• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal sluit 2013 af als nummer 1 van de wereld

  Rafael Nadal blijft de nummer 1 van de wereld.

  Rafael Nadal zal 2013 afsluiten als de nummer 1 van de wereld. De Spanjaard is zeker van zijn eerste plek na zijn overwinning op de Masters tegen Stanislas Wawrinka. Nadal klopte de Zwitser in twee sets: 7-6 (7/5) en 7-6 (8/6).

  Rafael Nadal had op de Masters twee overwinning nodig om het jaar te beëindigen als nummer 1. De eerste kwam er dinsdag al tegen zijn landgenoot David Ferrer, maar tegen Stanislas Wawrinka moest Nadal wel diep gaan.

  Twee keer had hij een tiebreak nodig om de set binnen te halen, meteen ook goed voor een plek in de halve finales. Wawrinka, die in 12 wedstrijden tegen Nadal nog geen enkele set kon winnen, kan zich ook nog altijd plaatsen voor de halve finales. De Zwitser moet daarvoor in zijn laatste groepsmatch David Ferrer verslaan.

  Nadal was heel tevreden met zijn prestatie tegen Wawrinka: "Dit is het ideale scenario. Ik ben heel tevreden", sprak de Spanjaard, die het Masters-toernooi nog nooit kon winnen.