• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Roeselare wint omdat het top was"

  Bondscoach Dominique Baeyens: "Roeselare was nooit geïntimideerd."

  Roeselare prijkt met 9 op 9 in de Champions League volleybal. Het boekte thuis een nieuwe stuntzege tegen groepsfavoriet Kedzierzyn uit Polen. Bondscoach Dominique Baeyens verklaart het succes. "Tactisch speelde de Belgische kampioen heel sterk."

  In navolging van de nationale ploeg van Baeyens op het EK doet ook het Belgische clubvolleybal het goed. Roeselare hield thuis Kedzierzyn, dat vorig jaar nog de Final Four speelde, met 3-1 in bedwang.

  Baeyens legt aan Sporza uit waarom Roeselare kon winnen. "In eerste instantie omdat het zelf op topniveau was. Anders is dit onmogelijk. Het is een simpele uitleg, maar daar komt het op neer."

  "Voorts speelde Roeselare tactisch heel sterk. De receptiespelers van Kedzierzyn hebben gekreund onder het sterke wapen van Roeselare: hun jumpfloat-services."

  "Daar kwam nog bij dat de opposite van Kedzierzyn echt niet in de wedstrijd zat en het heel moeilijk had. Aanvallend zaten de Polen vast. Maar ik wil wel benadrukken dat alles begint met het topspel van Roeselare."

  "Druk ligt nu bij de andere ploegen"

  Bij Kedzierzyn-Kozle spelen heel wat grote mannen, letterlijk en figuurlijk. "Dat die niet noodzakelijk beter zijn, is sport. En gelukkig maar", zegt Baeyens.

  "Ik vind dat we niet te veel in die underdogpositie moeten kruipen. We hebben talent, dat hebben we op clubniveau en bij het nationale team bewezen. Soms moet je durven te zeggen: "We gaan vrank en vrij voor de zege." En dat is vandaag gebeurd. Roeselare was op geen enkel moment geïntimideerd door de Polen. Het speelde met vertrouwen. Dat is de sleutel tot het succes."

  Ondanks de 9 op 9 is de volgende ronde nog niet binnen voor Roeselare: "De twee uitmatchen (bij Friedrichshafen en Kedzierzyn) kunnen nog vervelend worden", beseft Baeyens. "Maar Roeselare zit in een positieve flow en alles kan. Het is wel duidelijk dat na drie duels de druk bij de andere ploegen ligt: die moeten punten gaan scoren."