• home
 • video
 • pas verschenen

  Rasmussen: "Niks gezien bij Freire en Flecha"

  Rasmussen (archieffoto) deed zijn beschuldigingen tijdens een interview op de Deense tv.

  Ex-renner Michael Rasmussen heeft zondag heel wat stof doen opwaaien door in een interview te vertellen dat de hele Rabobank-ploeg doping gebruikte in de Tour van 2007. Een dag later zwak hij die bewering al af. Oscar Freire, die in 2007 voor Rabobank reed, eist publieke excuses van de Deen.

  "Er was sprake van georganiseerd gebruik van verboden middelen, maar dat omvatte niet alle renners. Ik heb Freire nog nooit doping zien gebruiken en Flecha ook niet", zei Rasmussen vandaag aan een Spaans persbureau.

  Naast Rasmussen, Freire en Fletcha bestond de ploeg van Rabobank in de Tour van 2007 uit Denis Menchov, Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker Pieter Weening en Grischa Niermann. Alleen Dekker en Weening zijn nog steeds actief in het peloton.

  Weening is na de woorden van Rasmussen al op het matje geroepen door zijn huidige ploeg Orica-GreenEdge.

  Freire: "Ik eis publieke excuses"

  De uitspraken van Michael Rasmussen zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Oscar Freire. De Spanjaard heeft Rasmussen al getelefoneerd en eist publieke excuses van de Deen.

  "Ik heb hem gevraagd zich te excuseren en ik wil dat hij dat openbaar doet. Hij antwoordde dat hij me nooit expliciet vernoemd heeft. Maar als hij mijn naam niet helemaal zuivert, zal ik stappen ondernemen", vertelt de drievoudige wereldkampioen.

  "Dat hij zegt wie doping nam, laat mij koud. Maar ik kan niet toelaten dat hij zegt dat de hele ploeg het deed. Volgens mij doet hij dit vooral uit winstbejag, om zijn boek te promoten."

  Freire verliet de Tour van 2007 na zes ritten met zadelpijn. Hij won dat jaar ook geen enkele rit, maar was er een aantal keer dicht bij.