• home
 • video
 • pas verschenen

  Turkse politie arresteert 100 voetbalfans in Istanboel

  Onder meer heel wat stadionstoeltjes moesten er aan geloven tijdens de rellen.

  De Turkse politie heeft een honderdtal supporters van de drie grote clubs uit Istanboel bij hun thuis gearresteerd. De arrestaties komen er na de rellen in de topper tussen Besiktas en Galatasaray van vorige zondag.

  Supporters van zowel Besiktas, Galatasaray als Fenerbahçe hebben deze morgen bezoek gekregen van de politie van Istanboel. In totaal werden een honderdtal supporters gearresteerd.

  De arrestaties komen er na de rellen van afgelopen zondag in de topper tussen Besiktas en Galatasaray.  De wedstrijd werd kort voor het einde stopgezet nadat supporters van Besiktas het veld van het Atatürk Olympisch Stadion in Istanboel bestormden. Dat gebeurde na een stevige tackle van Galatasaray-speler Felipo Melo, die rood kreeg.

  Een twintigtal supporters werd meteen aangehouden, maar vervolgens weer vrijgelaten. Dat  vandaag opnieuw een honderdtal supporters zijn aangehouden, ligt gevoelig in Turkije. De supporters van Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe spelen een belangrijke rol in het antiregeringsprotest dat in juni in Turkije uitbarstte.

  Na de match kondigde de Turkse minister van sport strenge maatregelen aan tegen geweld in voetbalstadions.

  Besiktas is al gestraft. Het moet vier thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen. De club kreeg ook een boete van vijfentwintig duizend euro voor het gedrag van zijn supporters.