• home
 • video
 • pas verschenen

  Smits: "Voel me fitter dan vorig jaar"

  Smits weet dat de verwachtingen hoog zijn.

  Seppe Smits is begonnen aan de laatste rechte lijn richting de Winterspelen in Sotsji in februari 2014. De snowboarder is helemaal hersteld van zijn blessures. Zijn armbreuk en knieperikelen zijn verleden tijd.

  Seppe Smits moest in april een punt achter zijn seizoen zetten door een armbreuk. Dat bleek nog een geluk bij een ongeluk, want zo kon zijn geteisterde knie herstellen.

  "Ik voel me veel fitter dan vorig jaar. Ik heb eigenlijk een heel seizoen gesukkeld met mijn knie", zegt Smits aan Sporza.

  "Ik kon geen zware landingen aan. Mijn armbreuk heeft eigenlijk geholpen, want daardoor kon mijn knie helemaal herstellen. Ik heb hard gewerkt om mijn beenspieren sterker te maken. Mijn knie voelt nu steviger aan op training."

  Samen met schaatser Bart Swings is Seppe Smits een van de Belgische medaillehopen in Sotsji. "Ik merk wel dat er hoge verwachtingen zijn", zegt Smits.

  "De Winterspelen zijn wel nog vijf maanden ver en in die periode kan er nog veel veranderen. De andere snowboarders kunnen nog veel nieuwe bewegingen leren. Zo is het altijd afwachten wat Shaun White nog uit zijn mouw zal schudden."

  "Ik wil me nu zo goed mogelijk voorbereiden door heel hard te werken op training en nieuwe tricks en bewegingen te leren. Ik zie voor de Spelen dan wel waar ik sta tegenover de anderen."