• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke mist interlands tegen Kroatië en Wales

  Benteke staat 4 tot 6 weken aan de kant.

  Pech voor de Rode Duivels, want aanvaller Christian Benteke is out voor de WK-kwalificatiematchen tegen Kroatië en Wales. Hij heeft een heupblessure en staat vier tot zes weken aan de kant.

  Benteke viel vorig weekend uit na een onschuldig duel. De schrik zat er bij Villa in dat het zijn prijsschutter een hele tijd zou moeten missen. 

  Coach Paul Lambert kon na de verloren League Cup-match tegen Tottenham bevestigen dat de Belgische spits wekenlang niet kan voetballen. "Hij is vier tot zes weken out", klinkt het op de Twitter-pagina van Villa. De club had zelfs erger gevreesd.

  Benteke mist dus ook de laatste interlands in de WK-kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Hij zal er op 11 oktober niet bij zijn tegen Kroatië en ook de afsluitende thuismatch tegen Wales (15 oktober) komt te vroeg. Benteke is een vaste waarde in de voorhoede van Marc Wilmots.