• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona voor het eerst in 317 matchen minder balbezit

  Pedro was tegen Rayo Vallecano goed voor drie doelpunten.

  Barcelona zag zaterdag een einde komen aan een opmerkelijke reeks. De Catalanen hadden voor het eerst in 317 competitieve wedstrijden minder balbezit dan hun tegenstander. Rayo Vallecano 'klopte' Barcelona, maar verloor wel met 4-0.

  Barcelona zette Rayo Vallecano dan wel opzij met duidelijke 4-0-cijfers, het had voor het eerst sinds 7 mei 2008 minder balbezit dan de tegenstander. Toen gingen de Blaugrana onder Frank Rijkaard 4-1 onderuit in het Bernabeu-stadion van Real Madrid.

  Onder Pep Guardiola (247 wedstrijden) en Tito Vilanova (60 wedstrijden) verloor Barcelona nooit de strijd om het balbezit, maar na acht wedstrijden onder Martino ging het "mis" tegen Rayo Vallecano.

  De trainer van Barcelona nuanceert de cijfers. "Rayo Vallecano was vorig seizoen de op één na beste club op het vlak van balbezit. Barcelona haalde vorig jaar gemiddeld 66 %, dit jaar zitten we aan 65,8 %. Op basis van 0,2 % kan je moeilijk stellen dat ik alles veranderd heb, toch?"