• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "België heeft grote groeimarge"

  "Waar dit gaat eindigen? Hopelijk ergens op het WK."

  De Rode Duivels hebben na hun triomf in Schotland kunnen genieten van een vrij weekend. Jan Vertonghen, aanvoerder in Glasgow, ging naar een wedstrijd van zijn broer kijken in Temse en Sporza was erbij. "Het is leuk om voetbal eens op zo'n manier te kunnen beleven", zegt Vertonghen, die al ongeduldig uitkijkt naar de verplaatsing naar Kroatië.

  In afwezigheid van de geblesseerden Vincent Kompany en Thomas Vermaelen droeg Jan Vertonghen vrijdag de kapiteinsband in Hampden Park. Een primeur - in een officieel duel - voor de vaste linksachter van Marc Wilmots.

  "Het was heel speciaal om mijn land te mogen aanvoeren. Echt een geweldige eer waar ik van genoten heb", zegt Vertonghen. "Ik geniet trouwens nog altijd na van onze overwinning en dat zal nog even duren."

  "Ik heb wel niet kunnen meevieren in de kleedkamer, want ik zat vast in de dopingcontrole. Het duurde een uur vooraleer ik "mijn ding kon doen". Nadien zijn we wel met een deel van de groep gezellig nog iets gaan drinken."

  Een dag later ging Vertonghen kijken naar zijn jongere broer Lode, centrale verdediger bij derdeklasser Temse. "Het was lang geleden dat ik nog eens een vrij weekend heb gehad. Het is leuk om voetbal ook eens op zo'n manier te beleven."

  "Goed dat Kroatië snel komt"

  Vertonghen kijkt ondertussen al uit naar de volgende interland in Kroatië, op 11 oktober. "We hebben nog één punt nodig om naar het WK te gaan. Het is goed dat Kroatië volgende maand al komt, want we zitten in een goeie flow."

  "Waar dit gaat eindigen? Hopelijk ergens op het WK. Ik voel dat België nog een ongelooflijke groeimarge heeft. We zitten met enkele zeer jonge spelers die zeker nog beter zullen worden. Als we nog een paar wedstrijden met dezelfde ploeg spelen, kunnen we grote stappen zetten."

  Reportage in Sportweekend

  Vanavond kunt u in Sportweekend kijken naar de reportage van Jan Vertonghen, die zijn broer komt aanmoedigen in Temse.