• home
  • video
  • pas verschenen

    Ruiter Pieter Devos boekt prestigieuze zege

    Pieter Devos (archieffoto) was de beste in Spruce Meadows.

    Pieter Devos heeft zondag de prestigieuze Grote Prijs van Spruce Meadows in Calgary in Canada gewonnen. De 27-jarige ruiter reed met Candy twee keer foutloos. Hij hield olympisch kampioen Steve Guerdat achter zich. Op de erelijst volgt Devos Olivier Philippaerts op. Die tikte twee balken aan en haalde de tweede omloop niet.

    Devos was overwelmd door zijn prestatie in het overzeese paardenmekka. "Ik weet niet wat te zeggen. Dit is een ongelooflijk moment voor mij, maar ik kan niet in woorden uitdrukken wat ik voel", vertelde Devos voor een enthousiast publiek. "Hier winnen bij mijn eerste deelname is tegelijkertijd irreëel en fantastisch."