• home
 • video
 • pas verschenen

  Aernouts is 13e op WK halve Ironman

  Bart Aernouts heeft geen topprestatie kunnen leveren op het WK halve Ironman in Las Vegas (VS). Hij werd 13e, net niet binnen de beoogde top 10. "Ik was gekomen voor beter, maar dat zat er vandaag niet in", zegt Aernouts.

  Bart Aernouts kwam pas als 43e uit het water, na twee kilometer zwemmen. Tijdens 90 km fietsen schoof hij op naar de 24e plaats, op zeven minuten van de leider. Maar de grote inhaalrace tijdens het lopen, normaal zijn sterkste nummer, bleef uit. Aernouts finishte in 3u43'04". De Duitser Kienle won de wedstrijd in 3u35'34".

  "Ik voelde me gewoon niet goed", vertelt Aernouts. "Elke meter was hard werken en afzien. Het begon al in het zwemmen. Ik kon niet mee met de kopgroep. En op de fiets vlotte het ook niet echt. Dan wordt het dus een lange wedstrijd."

  "Ik ben ervoor blijven gaan, zeker toen ik het in de eerste ronde van het lopen lastig kreeg. Uiteindelijk ben ik blij dat ik heb doorgezet en dat ik nog mooi ben opgeschoven naar de 13e plaats. Ik was wel gekomen voor beter, maar dat zat er vandaag echt niet in."