• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels zijn straks 5e of 6e op FIFA-ranking

  De Belgen blijven maar winnen en dat levert veel punten op in de FIFA-ranking.

  Door hun opeenvolgende successen klimmen de Rode Duivels gestaag naar de top. Dankzij hun 0-2 in Schotland staan op de FIFA-ranking van 12 september enkel nog Spanje, Duitsland, Colombia, Argentinië en misschien Italië voor hen.

  De Belgen krijgen er een pak punten bij voor hun zege in Glasgow en in mindere mate voor hun oefendraw tegen Frankrijk in augustus. Ze gaan normaal van 1.079 naar 1.159 punten en ze wippen daarbij van de tiende naar de vijfde of zesde plaats.

  Dinsdag zijn er nog een pak kwalificatie- en oefeninterlands, maar Wilmots en co springen sowieso over Brazilië, Kroatië, Portugal en Nederland van tien naar zes.

  België kan nog vijfde worden als Italië dinsdag zijn kwalificatieduel tegen Tsjechië niet wint. Enkel wereld- en Europees kampioen Spanje, Duitsland, Colombia en Argentinië gaan onze nationale trots dan nog vooraf.

  Dankzij zijn uitstekende WK-kwalificatiecampagne (22 op 24 in groep A) maakte België enorme stappen voorwaarts. Begin dit jaar stond het nog 20e.