• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaka: "Alsof ik Milan nooit verlaten heb"

  Kaka groet de Milanese aanhang.

  Na vier jaar Real Madrid is Kaka teruggekeerd naar Milan, waar hij zijn hoogdagen beleefde. De Braziliaan is in de wolken. "Dit geeft me energie. We hebben een ploeg die in Italie en Europa meedoet voor de prijzen."

  Kaka leverde flink in om terug te keren naar Milan. Bij Real streek hij nog 10 miljoen euro per seizoen op. Zijn tweejarig contract bij Milan zal hem per seizoen "maar" 4 miljoen opleveren. Maar oude liefdes roesten niet. Kaka is dolgelukkig en wil bij Milan zijn plaats in de Braziliaanse nationale ploeg heroveren.

  "Het voelt heel goed om terug bij Milan te zijn. Nu ik al die mensen in Milanello (het trainingscentrum van Milan, red) terugzie, lijkt het alsof ik nooit ben weggeweest", zegt de 31-jarige creatieve middenvelder.

  Kaka won met Milan de scudetto in 2004 en de Champions League in 2007. Bij Real kon hij nooit zijn stempel drukken. "Dat kwam door blessures, maar ook door tactische keuzes van de coach. Maar nu ben ik al een hele tijd fit. Opnieuw voor Milan spelen, is een uitdaging en geeft me energie."

  "We hebben een ploeg die in Italië en Europa mee kan spelen voor de prijzen. De spelers zijn het gewoon onder druk te staan. Wij doen mee om de titel in de Serie A."