• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "WK in Hoogerheide is heel belangrijk"

  "Het is nog ver, maar ik kijk al met vertrouwen vooruit."

  Het wegseizoen is nog volop aan de gang en toch is het ook al uitkijken naar de eerste veldrit. Niels Albert richt zijn pijlen dit seizoen op de kampioenschappen. "Het zou mooi zijn als ik mijn stunt van 2009 kan herhalen."

  Vorig seizoen was Niels Albert de beste in de Wereldbeker en de BPost Bank-trofee. De wereldtitel moest hij echter aan Sven Nys laten. Dit seizoen wil Albert pieken op de kampioenschappen.

  "Het WK in Hoogerheide is dit seizoen heel belangrijk voor mij", zegt Albert. "In 2009 heb ik daar m'n eerste wereldtitel bij de profs behaald. Het zou mooi zijn om die stunt enkele jaren later over te doen."

  "Het is natuurlijk nog vijf tot zes maanden voor het WK in Hoogerheide. Er kan nog vanalles gebeuren, maar ik kijk er nu al met vertrouwen naar uit."

  BKCP blijft sponsor tot 2017

  Albert is nog steeds kopman van BKCP, dat in Antwerpen zijn ploeg voor het nieuwe seizoen heeft voorgesteld.

  Het belangrijkste nieuws op de persconferentie kwam van de sponsor. BKCP gaat door tot 2017. "We hebben gekozen voor dezelfde periode als de leider van onze ploeg", zegt Paul Lambrechts van BKCP.

  "We zijn in 2009 begonnen begonnen als sponsor van de veldritploeg. Het is nu de tweede keer dat we het contract verlengen. We kunnen ook niet anders dan tevreden zijn over de samenwerking."