• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Postiga-Messi eindigt op 2-3

  Lionel Messi doet het weer voor Barcelona

  Lionel Messi staat er weer en hoe. Met een loepzuivere hattrick in de eerste helft bezorgde hij Barcelona de drie punten bij Valencia. Samen met Real Madrid, Villarreal en Atletico Madrid deelt Barça de eerste plaats.

  Messi opende al na tien minuten de score in Mestalla, op aangeven van Fabregas. Na een nieuwe assist van Fabregas dikte de 26-jarige Argentijn zes minuten voor de rust aan tot 0-2.

  Messi kan het niet alleen goed vinden met zijn Spaanse ploegmaats, ook het samenspel met Neymar verloopt steeds vlotter. Een combinatie tussen de Braziliaan en Argentijn leverde Barcelona net voor de pauze de 0-3 op.

  Voor Messi betekende het de derde hattrick in de eerste helft van een wedstrijd in zijn carrière. Op de topschutterslijst aller tijden in Spanje prijkt hij op de zesde plaats met 220 goals. De leiderspositie van Telmo Zarra, de Bask van Bilbao die er in de jaren 40 en 50 251 maakte in de competitie, komt steeds meer in zicht.

  Toch kwam Valencia nog opzetten. Met twee goals van Postiga in de extra tijd van de eerste helft was het opletten voor Barcelona.

  In een boeiende tweede helft - met de twee doelmannen als uitblinkers - werd niet meer gescoord, ondanks een bal op de paal van Jonas voor Valencia.

  "We hebben Valencia weer in de match laten komen, maar we waren sterk genoeg om hen af te houden en de overwinning mee naar huis te nemen", zegt Andres Iniesta.

  "Mestalla is een moeilijke klip voor elke club, zeker met die ambiance en de intensiteit waarmee Valencia speelt. We zijn dus zeer gelukkig met deze driepunter. Het is echter nog maar de start van het seizoen, we moeten blijven groeien."

  Courtois gaat weer met de eer lopen

  Ook Atletico Madrid heeft 9 op 9. Het maakte een einde aan de thuisreputatie van Sociedad. Villa voor en Koke na de rust deden het net trillen. Thibaut Courtois werd uitgeroepen tot beste speler van de match.