• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cauwenbergh-Pannencoucke in WK-finale K2 1000m

  Pannecoucke en Cauwenbergh zijn sinds drie maanden weer een duo.

  Kajakkers Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannencouke hebben vandaag hun halve finale in de K2 1000m op het WK in Duisburg gewonnen. Zaterdag varen ze de A-finale. Daarmee hebben ze hun doel bereikt.

  Cauwenbergh en Pannecoucke eindigden tweede in hun reeks met de zesde tijd (3'12"781) van alle deelnemers. In de tweede van drie halve finales moesten de Belgen niemand meer voor zich dulden: met 3'16"371 wonnen ze met de vierde tijd van de finalisten.

  Cauwenbergh en Pannecoucke zoeken eerherstel na hun ontgoochelende Spelen: ze haalden vorig jaar in Londen de finale niet en werden tweede in de B-finale. Na enkele maanden bezinning stapten de twee pas drie maanden geleden weer samen in een boot. Ze eindigden in juni 9e en laatste in de EK-finale. Dit WK is hun doel.