• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fenerbahçe mag niet deelnemen aan Europa League

  Fenerbahce bereikte vorig jaar nog de halve finales van de Europa League.

  In de nasleep van een omkoopschandaal is Fenerbahçe geweerd uit de Europa League. De Turkse club mag ook volgend jaar geen Europees voetbal spelen.

  Fenerbahçe verloor dinsdag met 2-0 tegen Arsenal in de laatste voorronde van de Champions League, nadat het eerder al de heenwedstrijd in eigen huis met 0-3 had verloren. De Turken werden daardoor verwezen naar de groepsfase van de Europa League, maar het Arbitragehof heeft Fenerbahçe gebannen uit Europa.

  Fenerbahçe werd door de UEFA eerder al geschorst voor twee jaar, maar de Turkse club ging in beroep. De reden voor de uitsluiting was een omkoopschandaal in Turkije. Fenerbahçe werd kampioen in 2011, maar enkele bestuursleden van de club zouden dat seizoen matchen geregeld hebben.

  De club mocht van de UEFA nog aantreden in de voorrondes van de Champions League terwijl het beroep hangende was. Fenerbahçe mag als verliezer in de laatste voorronde dus toch niet deelnemen aan de Europa League en mag ook volgend seizoen geen Europees voetbal spelen.

  Vorig seizoen haalde Fenerbahçe nog de halve finales van de Europa League. Daarin werd het uitgeschakeld door Benfica.