• home
 • video
 • pas verschenen

  Goed nieuws voor Rode Duivels-fans: fanclub 1895 breidt uit

  Op de website van de FIFA kunt u tickets voor alle duels kopen.

  Wie tickets wil kopen voor de eventuele wedstrijden van België op het WK 2014 in Brazilië wordt best lid van de overkoepelende fanclub 1895. Probleem: 1895 telt intussen al 24.000 leden en 235 clubs, waardoor er voorlopig niemand meer bij kan. Maar er is goed nieuws: vanaf november worden nieuwe leden toegelaten.

  De voetbalbond heeft het nieuws bekendgemaakt op zijn website. Belgen die naar Brazilië willen, maar nog geen lidkaart hebben van 1895 hoeven dus nog niet te wanhopen.

  Vanaf begin september kan het lidmaatschap voor 1895 al aangevraagd worden. Wie een kaart krijgt, heeft die voor ruim twee jaar te pakken, van 1 januari 2014 tot het EK van 2016.

  "Op deze manier zullen meer supporters in aanmerking komen voor mogelijke wedstrijden van België op het WK, want alleen leden van "1895" kunnen tickets voor die matchen bestellen."

  Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het WK, krijgt ons land per wedstrijd 8% van de tickets. Het exacte aantal hangt dus af van de stadioncapaciteit. De prijzen zouden schommelen tussen 69 tot 131 euro.

  "Twee dagen na de loting van het speelschema op 6 december kan iedereen die lid is van 1895 zich online bij ons aanbieden. Onze informatici bereiden zich nu al voor op een stormloop", zegt bondswoordvoerder Stefan Van Loock in Het Laatste Nieuws.

  "De oudste leden krijgen daarbij sowieso voorrang, net als wie in het verleden het vaakst mee buitenshuis gaan kijken is. Maar niet alle trouwe fans zullen meereizen, aangezien een reis naar Brazilië niet goedkoop is. Dus loont het mogelijk wel om lid te worden van 1895."