• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Verhuis liefst naar een Belgische ploeg"

  "Ik wil niet de halve wereld afreizen voor een sponsorevenement."

  De kans dat Vacansoleil-DCM het straks voor bekeken houdt wordt met de dag groter. De Nederlanders vinden geen nieuwe hoofdsponsors meer en dus is het einde nabij. Thomas De Gendt is daardoor fel begeerd op de transfermarkt. Omega Pharma-Quick Step is één van de grote gegadigden.

  Patrick Lefevere heeft zijn interesse in De Gendt de afgelopen dagen niet ontkend en ook De Gendt zelf lijkt wel oren te hebben naar de Belgische WorldTour-formatie.

  "Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Vacansoleil-DCM, maar als de ploeg het WorldTour-statuut niet behoudt of er gewoon mee stopt, liggen de zaken anders", vertelt De Gendt in Het Nieuwsblad.

  "Mijn manager heeft met Omega Pharma-Quick Step gepraat, maar ook met andere ploegen. Ik heb nog nergens anders getekend en de kans dat dat voor de Ronde van Spanje (die zaterdag van start gaat, red) gebeurt, is klein."

  "Ik gaf mijn manager wel groen licht om te onderhandelen en gaf hem daarbij een aantal tips mee. Zo wil ik niet de halve wereld afreizen voor een sponsorevenement of fandag."

  "Daarnaast wil ik een goed doordacht programma rijden, want dat was dit seizoen misschien het pijnpunt: ik heb te veel gekoerst. Als je overal naartoe moet, zoals naar de Ronde van Californië, dan betaal je in de Tour de rekening."

  "Hoef niet per se kopman voor grote ronde te zijn"

  De Gendt zegt in het interview met de krant dat hij liefst naar een Belgische ploeg zou verhuizen, wat de keuze beperkt, want Lotto-Belisol toonde vooralsnog geen belangstelling in zijn persoontje. "Maar ik hoef dan weer niet per se rondekopman te zijn", zegt hij. "Integendeel, ik wil eerst weer het niveau van de Giro 2012 halen en dan als rechterhand van de kopman doorgroeien. Ik koers liever nog wat in zijn schaduw."