• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Vooraf niet gehoopt op dit scenario"

  De Liverpool-spelers vliegen op Simon Mignolet na diens penaltysave.

  Simon Mignolet heeft zich zaterdag meteen in de harten van de Liverpool-fans gekeept. De Belg stopte in de slotfase een strafschop en had zo een belangrijk aandeel in de 1-0-overwinning van zijn nieuwe werkgever tegen Stoke City. "Ik kan niet méér tevreden zijn", vertelt de doelman aan Sporza.

  "Het was mijn eerste Premier League-wedstrijd voor Liverpool. In de eerste minuten was het wat aanpassen, maar dat verliep gelukkig redelijk snel. Je weet dat veel ogen op je gericht zijn. Als je dan je eerste bal goed kan pakken, gaat het plots veel vlotter", zegt Mignolet.

  "In de slotfase pak ik dan die penalty. Daar had ik vooraf niet op gehoopt. Het gebeurt als doelman niet zo vaak dat je je team de drie punten kunt schenken. Als je dat dan doet bij je debuut, ben je meteen goed vertrokken. Ik kan niet méér tevreden zijn."

  "Het was onze eerste match van het seizoen, dat is wennen voor iedereen. We wilden gewoon een goeie match spelen en vooral: winnen. We hebben de drie punten gepakt en ik heb de nul gehouden. Dat is het belangrijkste. Hopelijk volgt er nu meer van hetzelfde."

  "Ik besef wel dat elke medaille zijn keerzijde heeft. Het kan altijd keren. We hebben nog maar één wedstrijd gespeeld en het seizoen is nog lang. Er kan nog veel veranderen."

  "De Rode Duivels? Ik doe mijn best bij Liverpool, net als bij Sunderland. Op de training bij de Rode Duivels probeer ik te tonen dat ik opnieuw in doel wil staan. Hard werken, meer kan ik niet doen. En dan zien we wel wat de bondscoach beslist."