• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Vinden beetje bij beetje elan van PO I terug"

  "Zulte Waregem straalt weer vertrouwen uit."

  Met 10 op 12 heeft Zulte Waregem zijn start niet gemist. Na de strubbelingen rond de eventuele verhuizing van het stamnummer, de heisa over de kapiteinsband, het vertrek van CEO Patrick Decuyper en de kansloze missie tegen PSV lijkt de rust na de 2-0 tegen Bergen terug.

  "Beetje bij beetje vinden we het elan van PO I terug", zegt trainer Francky Dury na de derde competitieoverwinning van Essevee in Het Laatste Nieuws.

  "Niemand zal ontkennen dat we verdiend gewonnen hebben van Bergen. Natuurlijk hadden we al veel vroeger dat tweede doelpunt moeten scoren, maar voor de rest kan ik alleen maar tevreden zijn."

  "We spelen nog niet ons beste voetbal, maar stralen weer vertrouwen uit en de vastberadenheid druipt ervan af. Aanvallend kunnen we zo veel variatie in ons spel leggen dat de tegenstander er soms tureluurs van wordt."

  Dat is maar goed ook, want donderdag wacht de volgende opponent al. Zulte Waregem botst in de laatste voorronde van de Europa League op de Cypriotische kampioen APOEL Nicosia.

  Dury: "Na de sterke tweede helft op Club Brugge (1-1-gelijkspel, red) en de prestatie tegen Bergen zijn we klaar voor deze Europese uitdaging."