• home
 • video
 • pas verschenen

  Yellow Tigers verliezen finale European League

  De Belgische vrouwen hebben de finale verloren.

  De Belgische volleybalvrouwen zijn er niet in geslaagd de European League te winnen. De Yellow Tigers gingen in de finale onderuit tegen Duitsland: 2-3.

  In de eerste en de derde set speelden de Yellow Tigers nochtans op hoog niveau. Ze waren beter in aanval en maakten minder fouten dan de Duitse vrouwen, die zich geen raad wisten met de opslagdruk van België.

  Maar gaandeweg kwam Duitsland beter in de wedstrijd en bij de Yellow Tigers slopen er foutjes in het spel. Toen Duitsland op 2-2 kwam in sets, leek de veer gebroken bij de Belgen. Duitsland won de tiebreak vlot met 15-7.

  Bondscoach Gert Vande Broek was trots op zijn team. "Wie dacht dat we langs een achterpoortje onze kwalificatie voor de World Grand Prix hadden afgedwongen, hebben we in deze Final Four toch lik op stuk gegeven", vindt Vande Broek.

  "Een duidelijke zege tegen boeman Roemenië en slechts verlies in de tiebreak tegen een gemotiveerd en compleet Duitsland, toch de vicekampioen van Europa, dat is gewoon knap."

  "Tegen Duitsers die toch ook al deelnemen aan de World Grand Prix, hebben we twee keer gewonnen, drie keer verloren, maar twee keer in de tiebreak. Ik zou daar zeker niet de klemtoon op leggen, maar wel op het positieve resultaat: dat we zilver hebben behaald."