• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Iets proberen als ik me goed voel"

  "Het zal een lastige dag worden, ook door de lengte van de etappe."

  Nederlanders Laurens ten Dam en Bauke Mollema zullen hun beste benen nodig hebben op de Mont Ventoux. "Veel publiek en goed weer, we gaan ertegenaan", klinkt het.

  Laurens ten Dam is voorlopig de grote verrassing in de top tien met een vijfde stek. De Nederlander kijkt uit naar de beklimming van de legendarische Mont Ventoux.

  "Dit zijn de dagen waar het om gaat. Veel publiek en lekker weer, we gaan ertegenaan", zegt de renner van Belkin.

  "Ik heb de Ventoux al drie keer beklommen, de laatste keer in mei op training. In 2009 reed ik er in koers op en heb ik ondervonden dat het een loodzware klim is."

  "De dag is geslaagd als ik na de Ventoux nog steeds bij de eerste vijf sta. De wind zal zeker een rol spelen. In de aanloop zal een groep wegrijden voor de winst dus krijgen we waarschijnlijk twee koersen in één koers."

  Mollema: "Aan Froome om te reageren"

  "De Ventoux is gewoon een klim van 21 kilometer die behoorlijk steil is", probeert Mollema de wenkende opdracht eerst nog enigszins te minimaliseren.

  "Het zal een lastige dag worden, ook door de lengte van de etappe. En dan nog eens dat laatste uur... Het zal pittig worden."

  "Ik heb al goeie klassiekers gereden de afgelopen jaren dus ik denk wel dat ik die lange aanloop zal aankunnen. Misschien zullen anderen daar meer moeite mee hebben."

  "En dan komt er nog eens de warmte bij en dat laatste uur op de Ventoux. Zoiets maak je niet elke dag mee."

  "Ik verwacht dat Contador en de andere mannen die tijd moeten goedmaken in de aanval zullen trekken. Dan is het in eerste instantie aan Froome om te reageren. Maar als ik me goed voel zal ik zelf ook wel iets proberen."