• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Transfers blijven lang uit"

  Anderlecht-coach John van den Brom met zijn jonge kern.

  Anderlecht-trainer John van den Brom heeft na enkele weken voorbereiding tijd gemaakt voor een gesprek met Sporza. De Nederlander wacht vol ongeduld op versterking en is ambitieus voor het nieuwe seizoen.

  John van den Brom heeft al enkele weken zijn groep kunnen kneden. "Ik ben redelijk tevreden over de voorbereiding tot nu" zegt hij bij Sporza. "We zijn al goed, maar nog niet top uiteraard."

  "De voorbereiding verliep wel rommelig, want door interlandverplichtingen sloten vele spelers pas later aan. Pas sinds dinsdag is de kern compleet, na de rentree van Kljestan."

  "Nu ja een complete groep, ik mis ook nog de spelers die we willen halen. Ze blijven langer uit dan verwacht en gehoopt."

  "Het kost tijd toch om nieuwkomers in te passen. Daarom kun je deze periode eigenlijk al afschrijven voor dat doel."

  "Spits, linkeraanvaller en middenvelder"

  John van den Brom wil vooral het vertrek van paars-witte sterkhouders opvangen. "En dat zijn niet de minsten: Mbokani, Jovanovic en Biglia. Die drie moeten we vervangen", weet de coach.

  "We willen dus een diepe spits, een linkeraanvaller en een middenvelder. Ook achteraan mag er wat bij, want door het vertrek van Wasilewski, Odoi en Safari zijn we daar in de breedte uitgehold."

  Is John van den Brom dan ontevreden over het transferbeleid bij RSCA? "Nee, helemaal niet. Het is gewoon jammer dat het langer duurt dan ik wil om de transfers te realiseren. Maar dat is bij alle clubs wel zo, het hoort bij het moderne voetbal blijkbaar."

  "We blijven ook rustig, want we weten ook wie we willen. Alles ligt
  in de lade van manager Van Holsbeeck. Als die volgende week terug is, kan alles snel gaan."

  "Titel, beker en Supercup"

  Op 21 juli ontmoet Anderlecht Genk om de Supercup. "Dan moeten we er staan", zegt coach Van den Brom bij Sporza. "We vatten de Supercup serieus op, het is een eerste prijs die we kunnen veroveren."

  "We willen ook de competitiestart niet missen. Anderlecht moet in elke match voor de zege gaan. Elk punt telt, dus we willen niet later pieken. We gaan voor de titel en willen ook de beker."

  Anderlecht staat ook in de groepsfase van de Champions League. "Daarin willen we voortbouwen op vorig seizoen. Al is dat niet te realiseren met deze kern."