• home
 • video
 • pas verschenen

  Diefstallenplaag teistert de Tourkaravaan

  Dieven hebben het gemunt op duur materiaal in de Tourkaravaan.

  Het lijkt erop dat een of meerdere dievenbendes het op de Tour gemunt hebben. Nadat eerder Argos-Shimano en enkele tv-ploegen al ongewenst bezoek hadden gekregen, zijn nu ook Belga-fotografen bestolen.

  Voor de start van de 13e etappe drongen dieven op een persparking binnen in een auto van het Belgische persagentschap Belga. Vrijwel al het fotomateriaal dat in de auto lag, is meegenomen. De schade wordt op zo'n 50.000 euro geschat.

  Eerder in deze Tour werd er al ingebroken in een auto van de Nederlandse ploeg Argos-Shimano, van drievoudig ritwinnaar Marcel Kittel. En ook de Nederlandse tv-ploegen van de NOS en Omroep Brabant waren al het slachtoffer van een diefstal.