• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckmans: "Ik ga nog wel met Sagan praten"

  Links op de foto: Peter Sagan wil Kris Boeckmans voorbij.

  De jury van de Tour heeft Kris Boeckmans bestraft voor zijn sprint met Peter Sagan. Hij moet 160 euro betalen. "Belachelijk", vindt de renner van Vacansoleil-DCM. "Ik wou Sagan zeker niet hinderen. Ik ga vandaag nog wel even met hem praten."

  Boeckmans mengde zich gisteren in de tussensprint en dreef (onbewust) Peter Sagan naar de kant. En dat was niet naar de zin van de groene trui. "Ik wou mij zeker niet mengen in het gevecht om de groene trui", zegt Boeckmans. "Daar ga ik dan misschien wel in de fout."

  "Ik ben te vroeg aangegaan, speciaal met het idee om die jongens niet in de weg te rijden. En dan doe ik het toch. Ik wou gewoon even de benen testen voor de finale."

  "Ik hoorde achter mij iemand roepen, dus week ik wat verder uit naar rechts. Ik dacht dat hij langs links, tussen Steegmans en mij, wilde passeren. Bleek dat Sagan toch via de rechterkant wilde komen."

  "Hij was wel boos, maar dat is de emotie van het moment. Ik denk dat het wel in orde is nu. Ik heb nog niet met hem gepraat, maar ik ga dadelijk wel even naar hem", zei Boeckmans voor de start van de 13e rit.

  Sagan: "Waarom sprint jij eigenlijk mee?"

  Peter Sagan liet duidelijk merken dat hij de actie niet apprecieerde. Kris Boeckmans doet in zijn dagboek in Gazet van Antwerpen het verhaal van het gesprek:

  • Sagan: "Waarom sprint jij eigenlijk mee?"
  • Ik: "Het is koers, hé."
  • Sagan: "Maar kerel, die punten zijn belangrijk op het einde."
  • Ik: "Ach, jij hebt die trui toch al binnen."

  "Niet het Criterium van de Westhoek"

  De jury van de Tour heeft Kris Boeckmans een boete van 200 Zwitserse frank (160 euro) opgelegd. "Wellicht heeft Sagan een klacht ingediend. Belachelijk", schrijft Boeckmans ook in zijn dagboek.

  "Dit doet me denken aan het opstootje tussen Thomas De Gendt en bolletjestrui Pierre Rolland (foto). Ze denken allemaal dat ze hun trui zomaar cadeau krijgen, maar ik citeer Thomas: "Dit is de Tour, niet het Criterium van de Westhoek"."

  "En waarom moet ik betalen? Dan moeten ze het halve peloton op de bon zwieren. Veelers week van zijn lijn af en die gaven ze toch ook geen boete?"