• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome verliest met Boasson Hagen weer ploegmaat

  Hagen lag ook tegen de grond in Tours, met gevolgen voor Sky.

  Geletruidrager Chris Froome en Sky moeten het met nog een renner minder doen richting Parijs. Edvald Boasson Hagen heeft een breukje in zijn schouder en geeft op. Eerder in deze Tour gaf ook al Vasili Kirijenka op bij Sky. Froome houdt nog zes ploegmaats over.

  Edvald Boasson Hagen was een Sky-pion om Froome op het vlakke doorheen de gevaren van de Tour te loodsen. Vooral in de vaak hectische slotkilometers speelde de Noor een belangrijke rol voor de geletruidrager.

  Maar vandaag deelde Boasson Hagen in de klappen bij de valpartij in de slotkilometers in Tours. Ook hij smakte tegen de grond, op zijn linkerschouder.

  Boasson Hagen legde met een pijnlijke grimas de slotkilometer af. Zijn schouder baarde de Sky-dokters zorgen. Met reden, want een scan na de rit bracht slecht nieuws: Boasson Hagen heeft een breuk en kan onmogelijk voort in deze Tour.

  Een operatie hoeft niet voor Boasson Hagen, rust volstaat. Maar zijn opgave is een flinke streep door de rekening van Froome. Die houdt nu nog maar zes ploegmaats over (Vasili Kirijenka kwam vorige zondag buiten tijd aan) en vooral in de zware slotweek kan dat vervelend worden.